Εκτύπωση

Ο Δήμος

on . Posted in Ο Δήμος Δυμαίων

frontImage 3Πληροφοριες για τον Δημο.

Στα πλαίσια της εφαρμογής της Διοικητικής Μεταρύθμισης του προγράμματος Καλλικράτη στην Αυτοδιοίκηση δημιουργήθηκε ο Δήμος ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ. Ένας δήμος της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδα που συστάθηκε με το από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Δύμης , Ωλενίας, Λαρίσσου και Μόβρης.

Η έκταση του νέου Δήμου είναι 572,22 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 31.275 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του δήμου ορίστηκε η Κάτω Αχαΐα το μεγαλύτερο αστικό κέντρο του νέου Δήμου ενώ οι κυριότερες κωμοπόλεις του είναι το Λάππα, η Λακκόπετρα, τα Σαγεϊκα, τα Λούσικα και το Μαζαράκι.

Δήμαρχος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εξελέγει στις εκλογές του 2010 ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (πρώην Δήμαρχος Δήμου Μόβρης).

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε την αλλαγή του ονόματος του Δήμου σε ΔΗΜΟ ΔΥΜΑΙΩΝ. Έχει ήδη ακολουθηθεί από τη δημοτική αρχή η διαδικασία που προβλέπεται, ο Δήμαρχος έχει παραστεί σε συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ) του Υπουργείου Εσωτερικών. Αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου.

O Δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος είχε δηλώσει οτι η ονομασία "Δήμος Δυτική Αχαΐας", δεν αποτελεί παρά έναν απλό γεωγραφικό προσδιορισμό, που δεν αντανακλά την ιστορία και την καταγωγή των κατοίκων του νέου Δήμου, επισημαίνοντας ότι η καταλληλότερη ονομασία είναι "Δήμος Δυμαίων".

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Δήμου:

http://www.dimosdymaion.gov.gr/

εγγραφή

Επισκέπτες

Σήμερα4
Χθές2
Τελευταία Εβδομάδα4
Τελευταίο Μήνα100
Συνολικά8969

Αυτή τη στιγμή 3 επισκέπτες και κανένα μέλος online